Privacybeleid

Laatste update: oktober 2022

Deze privacyverklaring van OKAPI RRR vzw omschrijft de manier waarop wij uw persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en vervolgens delen. Wij verwerken uw persoonsgegevens steeds op een correcte en legitieme manier. Deze privacyverklaring schetst een algemeen kader van het beleid in verband met de verwerking van persoonsgegevens en de bescherming daarvoor.

Wie zijn we?

Verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens is OKAPI RRR vzw, gevestigd te Genkersteenweg 440, 3500 Hasselt. Online zijn wij te vinden via https://okapi-spelotheek.be.

Wat voor soort gegevens verzamelen we en op basis van welke grondslag verwerken we ze?

Allereerst is er alle informatie die u verstrekt bij het indienen van een formulier. Voor de lidmaatschaps- en uitleenovereenkomst betreft dit:

  • Voornaam en achternaam
  • Geboortedatum
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer (niet verplicht)
  • Adres
  • Geboortejaar van familieleden of huisgenoten
  • Het al dan niet recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming

Bovenstaande persoonsgegevens worden verwerkt op basis van contractuele grondslag.

Voor de overige contactformulieren gaat het om:

  • Naam
  • E-mailadres

Wanneer u contact met ons opneemt, worden uw persoonsgegevens verwerkt op basis van gerechtvaardigd belang.

Ten slotte zijn er gegevens die worden verzameld door diensten van derden om ons te helpen uw ervaring verder te verbeteren en spam te bestrijden. Lees hier meer over in ons Cookie beleid. Deze gegevens worden verwerkt op basis van toestemming.

Hoe lang bewaren wij uw persoonsgegevens?

Wij bewaren uw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het realiseren van het doel waarvoor deze zijn verstrekt. Bewaartermijnen kunnen per doel verschillen.

Met wie delen we uw gegevens?

De meeste informatie die u invult in de formulieren op deze website wordt niet gedeeld met derden. De enige uitzondering zijn de gegevens in het inschrijvingsformulier. Deze informatie hebben we nodig om uw account aan te maken in de uitleensoftware. Uw persoonsgegevens worden aldus gedeeld met de gebruikte software, zijnde Lend Engine. U kunt meer lezen over hun privacybeleid op hun website.

Welke rechten heeft u over uw gegevens?

Als u lid bent geworden van onze spelotheek, kunt u verzoeken om een exportbestand van de persoonlijke gegevens die we over u hebben, inclusief alle gegevens die u ons heeft verstrekt. U kunt ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we over u hebben wissen of om onjuiste persoonlijke gegevens te laten corrigeren. Dit omvat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren voor administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden.

Als u één of meerdere van uw rechten wilt uitoefenen, kunt u contact met ons opnemen via: info@okapi-spelotheek.be.

Indien u van mening bent dat wij uw privacy geschonden hebben of wanneer u het niet eens bent met de manier waarop we uw persoonsgegevens verwerken, heeft u alsook het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit:

Gegevensbeschermingsautoriteit
Drukpersstraat 35, 1000 Brussel
contact@apd-gba.be

Worden uw persoonsgegevens doorgegeven buiten de EER?

Uw persoonsgegevens worden voor bepaalde doeleinden doorgegeven aan landen buiten de Europese Economische Ruimte (zijnde de Europese Unie en bijkomend IJsland, Noorwegen en Liechtenstein).

Wij doen beroep op Google Analytics, waarbij analytische cookies worden verzameld. Daarnaast maken wij ook gebruik van Google reCAPTCHA om onderscheid te maken tussen menselijke en automatische toegang tot onze website. Lees hier meer over in ons Cookie beleid.

Cookie beleid

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die door uw webbrowser op uw computer worden opgeslagen. Er zijn twee soorten cookies:

  • First party cookies: deze worden geplaatst en gebruikt door onze eigen website. Ze delen geen informatie met andere websites of advertentiepartners.
  • Third party cookies: deze worden geplaatst door een dienst van een derde partij. Ze worden meestal gebruikt om gebruikers op meerdere websites/domeinen te volgen.

Een andere manier om cookies te classificeren is op basis van hun doel:

  • Functionele cookies: deze zijn essentieel om de website goed te laten functioneren.
  • Analytische cookies: om het algemene gebruik van de website in kaart te brengen.
  • Embedded content cookies: om content van derden te kunnen tonen.
  • Advertentiecookies: om gepersonaliseerde advertenties aan te bieden.

Welke diensten gebruiken we?

Wij gebruiken de volgende diensten die cookies plaatsen:

Google Analytics

Google Analytics is een dienst die analytische, first party cookies maakt. We gebruiken deze service om ons verkeer en hoe mensen onze website gebruiken te analyseren om uw ervaring verder te verbeteren. De verzamelde informatie kan persoonlijke gegevens bevatten, zoals informatie over uw apparaat, uw browser en uw gebruik van de website en zal worden gedeeld met derden, waaronder Google.

Over de Google Analytics-cookies:

  • we hebben een overeenkomst met Google gesloten over hun voorwaarden voor gegevensverwerking.
  • we hebben IP-anonimisering ingeschakeld om uw IP-adres te maskeren door het laatste octet van IPv4-gebruikers-IP-adressen en de laatste 80 bits IPv6-adressen in te stellen op nullen.
  • we hebben 'gegevens delen' uitgeschakeld.
  • we gebruiken geen andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookie.
  • we hebben de gebruikers-ID-functie uitgeschakeld, waardoor we de sessies die een enkele gebruiker met verschillende apparaten maakt, anders zouden kunnen verenigen.

De gegevens die door Google Analytics-cookies worden verzameld, worden twee jaar bewaard.

Door op "Weigeren" te klikken in de cookiemeldingsbanner, kiest u ervoor om u volledig af te melden voor Google Analytics. Cookies die al zijn geïnstalleerd, worden bewaard totdat u uw browsegegevens handmatig verwijdert, maar er worden geen verdere gegevens verzameld of gedeeld met ons of derden.

Google reCAPTCHA

Google reCAPTCHA is een dienst die functionele, third party cookies aanmaakt. Het werkt door bij te houden hoe u omgaat met onze website en maakt een schatting op basis van hoe waarschijnlijk het is dat u een mens of een bot bent. De cookie is te herkennen aan de naam “_grecaptcha”.

We zien ze als functionele cookies, want zonder deze zouden we spam niet effectief kunnen bestrijden. Dit zou op zijn beurt meer tijd vergen van onze vrijwilligers bij het verwerken van e-mails en waarschijnlijk het risico op phishing en andere cyberaanvallen vergroten. Daarom bieden we geen manier om deze service uit te schakelen. Met andere woorden, wanneer u onze website gebruikt, gaat u ermee akkoord dat Google reCAPTCHA-cookies worden geïnstalleerd en is het niet mogelijk om uw toestemming in te trekken.

U kunt meer lezen over hun privacybeleid en servicevoorwaarden op hun website.

Hoe u het gebruik van cookies op onze website kunt weigeren of beheren

U kunt de installatie van cookies weigeren via uw browserinstellingen. Ook kan u op elk gewenst moment de reeds geïnstalleerde cookies van uw computer of mobiele apparaat verwijderen:

Gelieve er rekening mee te houden dat wanneer u cookies uitschakelt, bepaalde grafische elementen er minder mooi kunnen uitzien of dat u bepaalde toepassingen niet zal kunnen gebruiken.

Ingesloten inhoud van andere websites

We gebruiken geen ingesloten inhoud (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, artikelen, etc.) op deze website. Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker de andere website heeft bezocht. Dit betekent dat deze websites gegevens over jou kunnen verzamelen, cookies kunnen gebruiken, tracking van derde partijen kunnen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud kunnen monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

We gebruiken een Content Delivery Network (CDN) om afbeeldingen te optimaliseren en ze sneller weer te geven. De gebruikte dienst (Optimole) plaatst geen cookies.

NL